Prikazivanjem filma završen projekt “OD IDEJE DO PROJEKTA”

 
Prikazivanjem filma završen projekt “OD IDEJE DO PROJEKTA” Objavljeno: 05. 11. 2014 - 9:13

BURZA je uspješno provela još jedan projekt koji je od veljače realiziran u suradnji s bjelovarskim osnovnim školama. Cilj projekta bio je razvijanje poduzetničkog načina razmišljanja učenika završnih razreda (7. i 8.) četiri osnovne škole Grada Bjelovara. U projekt je bilo uključeno 70 učenika koji su podijeljeni u četiri školska tima u radionicama uz svoje mentore učili kako ideju razviti u projekt, kako pripremiti i prezentirati poslovni plan. Realizirane su slijedeće aktivnosti:
Formiranje učeničkih timova po školama
Uvodne radionice:
Od ideje do projekta
Stvaramo svoj image
Radionice u timovima po školama: Moja tvrtka je….razvijanje projektne ideje
Radionica u timovima po školama: Oni su uspjeli: posjet bjelovarskim poduzetnicima
Radionica u timovima po školama: Priprema poslovnog plana
Radionica u timovima po školama: Priprema prezentacije poduzetničke ideje

Učenici su 8. svibnja 2009. godine prezentirali svoje projekte i poslovne planove na završnom događaju pod nazivom “A sad na tržište!) pred komisijom (Tajana Kesić Šapić, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, prof.dr.sc. Marko Kolaković, Ekonomski fakultet Zagreb i Danica Eterović, Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva CEPOR).
Projekt 1. osnovne škole Bjelovar RED ROOM (klub učenika) dobio je nagradu za prezentaciju poslovnog plana. Najkreatinijom idejom proglašen je projekt KEC (Kreativno-edukacijski centar) učenika 2. osnovne škole Bjelovar. Ekipa 3. osnovne škole pripremila je najbolji poslovni plan za svoj projekt paintballl centra HEADSHOT, dok su učenici 4. osnovne škole nagrađeni za najzanimljiviji proizvod/uslugu za svoj projekt SKATE PARK 4 FUN.
Tijekom realizacije projekta sniman je film koji je prikazan 13. svibnja 2009. godine u okviru Europskog tjedna poduzetništva u Bjelovaru.

Partneri u provedbi su bili Grad Bjelovar i lokalna razvojna agencija Poslovni park Bjelovar.

Galerija slika:

Povratak na sve projekte
 

NAŠE USLUGE

Razvoj, istraživanje, promidžba i edukacija fizičkih osoba, a osobito u svrhu usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada na području Bjelovarsko-bilogorske županije, okupljanje stručnih i društvenih radnika, te suradnja sa zainteresiranim organima udruženja građana i organima jedinica lokalne uprave i samouprave. Razvitak i promicanje vlastitih djelatnosti, osposobljavanja i unapređivanja rada članova, te zaštita vlastitih interesa i zastupanje i zaštita interesa i uvjerenja svojih članova u savezima i zajednicama udruga i kod ovlaštenih državnih tijela

  • ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA RADA
  • EDUKACIJA
  • ZAPOŠLJAVANJE