Projekt PUT - Poduzetništvo u turizmu

 
Projekt PUT - Poduzetništvo u turizmu Objavljeno: 05. 11. 2014 - 10:06

Projekt „PUT: Poduzetništvo u turizmu“ provodio se od siječnja do lipnja 2011. godine. Bjelovarska udruga za razvoj i zapošljavanje BURZA- u svojstvu nositelja projekta, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, provodila je projekt Poduzetništvo u turizmu - PUT, uz partnerstvo sa Gradom Bjelovarom.

Cilj projekta je bio unapređenje poduzetničkih znanja i vještina učenika srednjih strukovnih škola u području razvoja kontinentalnog turizma.

Korisnici projekta:
50 učenika drugih i trećih razreda iz tri srednje strukovne škole (TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA I PREHRAMBENA ŠKOLA, EKONOMSKA I BIROTEHNIČKA ŠKOLA , KOMERCIJALNA I TRGOVAČKA ŠKOLA

Projekt je proveden kroz 6 sljedećih aktivnosti:

1. PUT pokretanja - prezentacija projekta, aktivnosti, sudionika, partnera, očekivanih rezultata
2. PUT prepoznatljivosti: Izrada vizualnog identiteta projekta
3. PUT poduzetničkog znanja - RADIONICE PUT: Učenici su bili podijeljeni u školske timove po 15-18 učenika i svaki je tim u interaktivnim radionicama prošao je programa sljedećih radionica:
- Od ideje do projekta (prepoznavanje prilike, generiranje ideje)
- Priprema poslovnog plana
- Kreiranje imagea
4. PUT na put -  Posjet lokalnim turističkim destinacijama
5. PUT kreativnosti - izrada poslovnih planova/projekata
6. PUT uspjeha- završno predstavljanje rezultata projekta

Rezultati:
50 učenika srednjih strukovnih škola sudjelovalo u tri ciklusa radionica, savladati osnove pripreme projekta, izrade poslovnog plana, pripreme, izrade i izvedbe prezentacije. Izradili i prezentirali 3 poslovna plana iz područja unapređenja lokalnih turističkih destinacija. Tri srednje strukovne škole dobit će DVD o tijeku i rezultatima projekta te materijale s radionica koje će moći koristiti za unapređenje svojih aktivnosti.

Poslovni park Bjelovar d.o.o. je koordinirao aktivnosti između nositelja projekta-škole-učenika, dogovarao termine realizacije aktivnosti, promovirao tijek projekta na svojoj web stranici, osigurao prostor za realizaciju radionica, sudjelovao na uvodnoj i završnoj manifestaciji. Poslovni park Bjelovar d.o.o. je pružio stručnu pomoć pri organizaciji posjeta učenika lokalnim turističkim destinacijama, te kroz organizaciju komisije sudjelovao u izboru najboljih učeničkih projekata.

Galerija slika:

Povratak na sve projekte
 

NAŠE USLUGE

Razvoj, istraživanje, promidžba i edukacija fizičkih osoba, a osobito u svrhu usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada na području Bjelovarsko-bilogorske županije, okupljanje stručnih i društvenih radnika, te suradnja sa zainteresiranim organima udruženja građana i organima jedinica lokalne uprave i samouprave. Razvitak i promicanje vlastitih djelatnosti, osposobljavanja i unapređivanja rada članova, te zaštita vlastitih interesa i zastupanje i zaštita interesa i uvjerenja svojih članova u savezima i zajednicama udruga i kod ovlaštenih državnih tijela

  • ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA RADA
  • EDUKACIJA
  • ZAPOŠLJAVANJE