Vijesti - Održana konferencija PUT-PODUZETNIŠTVO U TURIZMU

 
Održana konferencija PUT-PODUZETNIŠTVO U TURIZMU Objavljeno: 05. 11. 2014 - 10:21

U srijedu, 25.05.2011. god. s početkom u 10.00 sati u Velikoj vijećnici Grada Bjelovara održana je završna manifestacija projekta „PUT-Poduzetništvo u turizmu“ u kojem je sudjelovalo pedeset učenika iz triju bjelovarskih srednjih škola: Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola, Ekonomska i birotehnička škola i Komercijalna i trgovačka škola.

Projekt je odobren od  Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a nositelj projekta bila je Bjelovarska udruga za razvoj i zapošljavanje BURZA. Projekt je ostvaren kroz šest aktivnosti (PUT pokretanja, PUT prepoznatljivosti, PUT poduzetničkog znanja, PUT na put, PUT kreativnosti i PUT uspjeha), a cilj mu je bio unaprjeđenje poduzetničkih znanja i vještina učenika srednjih strukovnih škola u području razvoja kontinentalnog turizma. Učenici su svoju ideju razvijali kroz niz radionica i susreta te posjeta turističkim destinacijama s mentorima iz razvojne agencije Poslovni park Bjelovar d.o.o., Tatjanom Badrov, koja je i ujedno voditeljica projekta, Adelom Zobundžija i Antoniom Dinjarom.

Uvodno, gradonačelnik  Antun Korušec pozdravio je sudionike naglasivši da je turizam gospodarska djelatnost na kojoj se temelji razvoj Hrvatske, a pogotovo kada ideje za njegov razvoj dolaze od tako mladih ljudi koji sudjeluju u ovakvim projektima kakav će se danas predstaviti. Naglasio je da je jako bitno da se ovakvi projekti provode među mladima jer to potiče njihovu kreativnost i razvoj vlastite ideje bez straha i bojazni od vlastitog nastupa. Naglasio je i da na taj način unapređuju vlastita znanja i vještine te da na taj način razvijaju objektivnost i odgovornost prema nečemu. Na kraju je rekao da će od ovog projekta u zajednici svi imati koristi, od samih učenika i njihovih škola pa sve do uže i šire zajednice.

Nakon uvodne prezentacije voditeljice projekta i moderatorice Tatjane Badrov, svaka škola predstavila je svoj Poslovni plan. Na kraju je Komisija u sastavu dr. Marko Kolaković,  prof. Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof.Romana Franjić, predstojnica katedre za Turizam na Veleučilištu Vern,  Antun Turčić,  predsjednik Turističke zajednice BBŽ i Ivana Plažanin-Vuković, voditeljica Turističe zajednice grada Daruvara, donijela konačnu ocjenu i nagradila škole za:

Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar – za najbolji Poslovni plan
Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar – za najbolju poslovnu ideju i
Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar – za najbolju prezentaciju.

Na događanju je sudjelovalo (s učenicima škola koji su sudjelovali u projektu) 65 sudionika: ravnatelji uključenih škola, razrednici  učenika, potporne institucije,  predstavnici partnera koji su sudjelovali u projektu. Na kraju su učenicima dodijeljena priznanja o sudjelovanju i uspješnoj realizaciji projekta te prigodni pokloni, a školama i poduzetnicima zahvalnice i nagrada.

Galerija slika:

Povratak na sve vijesti
 

NAŠE USLUGE

Razvoj, istraživanje, promidžba i edukacija fizičkih osoba, a osobito u svrhu usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada na području Bjelovarsko-bilogorske županije, okupljanje stručnih i društvenih radnika, te suradnja sa zainteresiranim organima udruženja građana i organima jedinica lokalne uprave i samouprave. Razvitak i promicanje vlastitih djelatnosti, osposobljavanja i unapređivanja rada članova, te zaštita vlastitih interesa i zastupanje i zaštita interesa i uvjerenja svojih članova u savezima i zajednicama udruga i kod ovlaštenih državnih tijela

  • ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA RADA
  • EDUKACIJA
  • ZAPOŠLJAVANJE